בשנה הראשונה שעשינו תענית דיבור בבית-הכנסת "מעשה
ניסים", לקחתי על עצמי את הארגון ביחד עם משפחת לופס. כבוד הרב זצ"ל
שאל אותי: איזה אוכל אתה מביא לאנשים בבית-הכנסת? הוא רצה לבדוק שהאוכל יהיה כשר
למהדרין, בלי חשש. לאחר האישור שלו קניתי את המצרכים והכנתי את האוכל. והנה הרב
מגיע בעצמו לבדוק איך אני מכין את המאכלים.
בין השאר ביקשנו להגיש דג טונה. הבאתי לרב כמה סוגים, כדי שיאמר לי מה להביא.
בעקבות זה הבנתי שיש סוגים של שימורים שכתוב עליהם "טונה", אבל הם
מכילים דגים לא כשרים. ואם אין הכשר מסודר ואחראי – עלול להיות בכך איסור. כמו
כן יש דגים שמבושלים על-ידי נוכרים, וחכמינו אסרו לאכול אוכל שבושל על-ידי
נוכרים.
בדיעבד התברר לי שכבוד הרב לא אוכל טונה בכלל, רק סרדינים שרואים את הקשקשים
שלהם ואין שום חשש שמא התערב כריש במקום טונה בתוך הקופסא, בלי שום אפשרות לזהות
את הטעות.
(שלום קנוניאן, נהג הוותיקין של הרב)